Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Jakiś czas temu odkryliśmy wędzone filety śledziowe. Są mega smaczne, a połączenie szalotek i rodzynków dodaje im dodatkowego, niesamowitego aromatu.

Składniki

  • 3 filety śledzia wędzonego
  • 100 g rodzynek
  • 200 g szalotek
  • 1 łyżka miodu
  • 300 ml oleju z pestek winogron

Przygotowanie

  1. Śledzie kroimy na kawałki.

    Rodzynki przez godzinę moczymy we wrzątku. Odcedzamy.

    Szalotki obieramy, kroimy w piórka.

    Wszystkie składniki mieszamy z miodem, przekładamy do naczynia (najlepiej do słoika), zalewamy olejem.

    Odstawiamy w chłodne miejsce.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 31 grudnia 2019
O!To musi być pyszne:)
kulinarnagosia 16 stycznia 2020
Takie sledzie moja mama zawsze serwuje na święta, są mega delikatne i pyszne!
Składniki
  • 3 filety śledzia wędzonego
  • 100 g rodzynek
  • 200 g szalotek
  • 1 łyżka miodu
  • 300 ml oleju z pestek winogron
Składniki