Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta, święta i po świętach, ale mamy jeszcze sylwestra i uważam że to danie pasuje na niego idealnie. Na Wigilijny stół robiłam te przepyszne, lekko pikantne śledzie. Rozeszły się jak tak zwane świeże bułeczki:)Mogę je spokojnie polecić również jako dodatek na stół do sylwestrowej imprezki:) Zapraszam po przepis.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 33
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 33
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie ok 2 godzin, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski. Do śledzi dodajemy cebulę posiekaną w piórka, musztardę, pomidory pokrojone w paseczki razem z oliwą, chilli pokrojoną w cieniutkie plasterki, ocet, świeżo mielony pieprz. Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do miseczki. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc, żeby się przegryzły wszystkie smaki. Smacznego:)