Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Marzenna70
sałatka warstwowa

Składniki

  • tacka śledzi w oleju
  • cebula czerwona
  • jajka
  • ser żółty
  • majonez

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić na kawałki i ułożyć na dno naczynia.Cebulę pokroić w kostkę i ułożyć na śledzie.Jajka pokrojone w kostkę ułożyć na cebulę.Na jajka rozsmarować majonez.Posypać startym żółtym serem.

Komentarze do przepisu (3)

Anusiag84 09 marca 2010
wyglądają pycha, prosty przepis, chyba wypróbuje :)
pierozki2 05 listopada 2010
Śledzie PYCHA. Ja warstwy przekładam sosem tatarskim a majonez kłade na jajko
niunia1821 05 października 2011
Bardzo szybkie,bardzo dobre śledziki, zrobiłam wczoraj, sa rewelacyjne
Składniki
  • tacka śledzi w oleju
  • cebula czerwona
  • jajka
  • ser żółty
  • majonez
Składniki