Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być jako zakąska na domówce . Jako pyszny dodatek do pieczywa rano do śniadania lub kolacji
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Śledzia moczymy w wodzie około 3 godziny , dość często wymieniając wodę . ( według naszego gustu ) Po wymoczeniu śledzia ocieramy delikatnie ręcznikiem papierowy i kroimy w paseczki około 1.5 cm szerokości . Cebule , ogórek kroimy w kostkę .
Wszystko przekładamy do jednej miski dodajemy przyprawy oraz ketchup , musztardę , olej . Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku .
Gotowego śledzia posypujemy natka pietruszki i wkładamy do lodówki na kilka godzin , aby się przegryzł .