Selerowa z żurawiną

Selerowa  z żurawiną
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Chrupiąca sałatka, wg mnie fajne zestawienie ;)

Składniki

  • 4o dag żurawiny
  • 4 piersi z kurczaka
  • 2 selery naciowe
  • 1-2 sosy koperkowo-ziołowe
  • pęczek koperku
  • majonez

Przygotowanie

  1. Żurawinę sparzyć, jak spęcznieje - odsączyć i ostudzić.

  2. Kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na 2-3 łyżkach oleju, oprószyć wegetą czy solą jak kto woli. Ostudzić.

  3. Selera pokroić w paski, koperek drobniutko.
    Wszystkie składniki połączyć razem posypać sosikami i wymieszać z majonezem.

Komentarze do przepisu (1)

Dzierzba 29 maja 2015
"Sosiki", majonez plus Vegeta, samo zdrowie... Smacznego! Wolę sól morską, jogórt naturalny i sos... Czytaj całość »
"Sosiki", majonez plus Vegeta, samo zdrowie... Smacznego! Wolę sól morską, jogórt naturalny i sos koperkowy robiony z kopru, octu balsamicznego i oliwy/oleju lnianego.
Składniki
  • 4o dag żurawiny
  • 4 piersi z kurczaka
  • 2 selery naciowe
  • 1-2 sosy koperkowo-ziołowe
  • pęczek koperku
  • majonez
Składniki