Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku wypoczywaliśmy na Mazurach. Trochę zwiedzaliśmy, próbowaliśmy lokalnych potraw i wpatrywaliśmy się w jezioro. Do domu przywieźliśmy wędzone i marynowane rybki, po których dzisiaj zostało już tylko wspomnienie ;) Mając kawałek wędzonego węgorza postanowiłam zrobić sałatkę z jego dodatkiem. Wyszła bardzo smaczna więc Wam gorąco polecam ten przepis.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy, gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut od zagotowania. Odcedzamy, studzimy. Zimne ziemniaki, połowę papryki i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy. Węgorza obieramy ze skórki, następnie pozbywamy się ości. Nie jest ich dużo, ale jednak trzeba uważnie usunąć te, które są chcąc później spokojnie zjeść sałatkę. Mięso dzielimy na drobne kawałki. Pozostałą paprykę kroimy na połowę, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę napełniamy sałatką ziemniaczaną, na wierzch układamy kawałki węgorza. Dekorujemy listkami świeżej mięty. Smacznego.