Sałatka ziemniaczana z węgorzem

Sałatka ziemniaczana z węgorzem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: BEATA1978
W tym roku wypoczywaliśmy na Mazurach. Trochę zwiedzaliśmy, próbowaliśmy lokalnych potraw i wpatrywaliśmy się w jezioro. Do domu przywieźliśmy wędzone i marynowane rybki, po których dzisiaj zostało już tylko wspomnienie ;) Mając kawałek wędzonego węgorza postanowiłam zrobić sałatkę z jego dodatkiem. Wyszła bardzo smaczna więc Wam gorąco polecam ten przepis.

Składniki

  • młode ziemniaki 8 sztuk
  • papryka czerwona 4 sztuki
  • ogórek konserwowy 4 sztuki
  • majonez 3 łyżki
  • węgorz wędzony 100 g
  • sól, pieprz czarny mielony
  • dodatkowo:
  • świeża mięta

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy, obieramy, gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut od zagotowania. Odcedzamy, studzimy. Zimne ziemniaki, połowę papryki i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy. Węgorza obieramy ze skórki, następnie pozbywamy się ości. Nie jest ich dużo, ale jednak trzeba uważnie usunąć te, które są chcąc później spokojnie zjeść sałatkę. Mięso dzielimy na drobne kawałki. Pozostałą paprykę kroimy na połowę, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę napełniamy
    sałatką ziemniaczaną, na wierzch układamy kawałki węgorza. Dekorujemy listkami świeżej mięty.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (14)

fafiatko 05 sierpnia 2019
Ale mi narobilas smaka! Tlusciutki wegorz musial sie swietnie komponowac!
bryssska 06 sierpnia 2019
Cudnie podana ;-D
Docherro 07 sierpnia 2019
Pycha...do zrobienia:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • młode ziemniaki 8 sztuk
  • papryka czerwona 4 sztuki
  • ogórek konserwowy 4 sztuki
  • majonez 3 łyżki
  • węgorz wędzony 100 g
  • sól, pieprz czarny mielony
  • dodatkowo:
  • świeża mięta
Składniki