Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi jeszcze jeden słoik ogórków tzw." krokodylków", więc postanowiłam zużyć je do prostej sałatki z ziemniaków i fasolki szparagowej. Doskonale podkręciły smak sałatki a w takie upały - wiadomo niby jeść się nie chce a jednak coś trzeba. Szybko, smacznie i pożywnie. Jeśli ktoś nie ma ogórków" krokodylków" można użyć zwykłych kiszonych, ale to już troszkę inny smak.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 358
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 358
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Proporcje na 2 osoby- w razie większej ilości osób należy zwiększyć ilość składników ;) Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ( nie mogą się rozpaść), studzimy i kroimy w podłużne paski/słupki. Fasolkę szparagową gotujemy i studzimy. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. "Krokodylki" / ewentualnie kiszone ogórki kroimy w cienkie paseczki. Łączymy w misce wszystkie warzywa, dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno koperek i doprawiamy do smaku solą i porządną garścią pieprzu. Schładzamy w lodówce. Pycha!