Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana nadająca się na obiad do potraw mięsnych jak i na przekąskę do wędlin.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
1,5 kg ziemniaków 1 cebula 150g boczku wędzonego 2 łyżki oleju roślinnego 125 ml bulionu warzywnego 6 łyżek octu jabłkowego lub winnego Sól, pieprz 2 łyżeczki musztardy (sarebska) 2 łyżki stołowe świeżo pokrojonego szczypiorku 2 łyżki stołowe świeżo pokrojonej natki pietruszki
Ziemniaki myjemy i gotujemy ok. 25 minut. Po ugotowaniu, odlewamy wodę, lekko studzimy i obieramy ze skórki.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor. Następnie podlewamy bulionem warzywnym. Dodajemy ocet, musztardę, pieprz, szczyptę soli i zagotowujemy, mieszając.
Ziemniaki kroimy w plasterki do przygotowanej miski, zalewamy ciepłą marynatą, dobrze mieszamy. Posypujemy świeżą natką pietruszki, szczypiorkiem i jeszcze ciepłe podajemy.