Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym i winogronami z dodatkiem orzechów włoskich, polana pysznym sosem miodowo- musztardowym to połączenie słodkiego i wytrawnego smaku. Taka sałatka to wyrafinowana kombinacja smakowa dla naszego podniebienia.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 109
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 109
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Składniki
Do małej miseczki przekładamy miód oraz musztardę, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Ser pleśniowy kroimy na mniejsze kawałki ale niezbyt małe. Umyte pomidorki papryczkowe lub koktajlowe przekrawamy na pół. Umyte winogrona przekrawamy na pół i wyciagamy z nich pestki. Na płaskim talerzu układamy umyty i osuszony szpinak, na szpinaku umieszczamy kawałki sera pleśniowego, połówki pomidorków oraz winogron. Na wierzchu sałatki układamy orzechy włoskie. Tak przygotowaną sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym sosem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.