Sałatka ze szpinakiem i roszponką

Sałatka ze szpinakiem i roszponką
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Lekka i dietetyczna sałatka ze szpinaku. Polecana do obiadu.

Składniki

  • 1 kubek szpinaku 1 kubek roszponki 1 papryka czerwona 3 pomidory 5 cm pora
  • 1/3 łyżeczki bazylii i oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oleju konopnego 2 łyżki octu balsamicznego sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Płuczemy i osuszamy warzywa. Do salaterki wrzucamy szpinak i roszponkę, pokrojoną paprykę, pomidory i pora. Warzywa polewamy olejami i octem, dodajemy zioła i sól oraz pieprze. Mieszamy. Przed podaniem schłodzić.


Składniki
  • 1 kubek szpinaku 1 kubek roszponki 1 papryka czerwona 3 pomidory 5 cm pora
  • 1/3 łyżeczki bazylii i oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oleju konopnego 2 łyżki octu balsamicznego sól i pieprz do smaku
Składniki