Sałatka ze szpinakiem i mozzarellą

Sałatka ze szpinakiem i mozzarellą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Sałatka jest pyszna, a do tego zdrowa. Liście szpinaku zawierają witaminy, C, A, E, B6, K, a także żelazo, potas, magnez i kwas foliowy. Szpinak ma też bardzo mało kalorii. To tak na marginesie :)

Składniki

  • 150 g. szpinaku (miałam szpinak baby)
  • 150 g. Kulek mini mozzarelli (waga po odsączeniu z zalewy)
  • 150 g. małych pomidorków (miałam truskawkowe)
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Szpinak przelać zimna wodą na sitku, następnie przełożyć do miski.
    Kulki mozzarelli przekroić na ćwiartki. Pomidorki przekroić na pół, cebulę w kostkę. Wszystko dodać do miski że szpinakiem.

  2. Przyprawić solą i pieprzem. W szklance lub miseczce, wymieszać sok z cytryny i olej.
    Wlać do sałatki. Wszystko razem wymieszać.

Składniki
  • 150 g. szpinaku (miałam szpinak baby)
  • 150 g. Kulek mini mozzarelli (waga po odsączeniu z zalewy)
  • 150 g. małych pomidorków (miałam truskawkowe)
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • Sól, pieprz
Składniki