Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka na upalne dni
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Szpinak opłukać i osuszyć
Bekon pokrojony w plastry pokroić w cienkie paski i usmażyć na chrupko. Wystudzić.
Pestki dyni uprażyć na patelni. Ostudzić
Przygotować sos tzatzki (najlepszy własnej roboty czyli: ok. 4-5 szt. średnich ogórków gruntowych, 1 szt. jogurtu greckiego (400 ml) np. Bakomy, pieprz, sól, czosnek, oregano, oliwa z oliwek. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wycisnąć. Wyciśnięte ogórki połączyć z jogurtem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, szczyptą oregano i kilkoma kroplami oliwy. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Smacznego.