Sałatka z zupki chińskiej ze słonecznikiem

Sałatka z zupki chińskiej ze słonecznikiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Ogólnie nie jadam zupek chińskich, ale w sałatce bardzo lubię. Wiem, że to niezdrowe, ale myślę, że raz na jakiś czas można sobie pozwolić. Oczywiście możecie zamienić zupkę chińską na zwykły makaron. Najlepiej drobny.

Składniki

  • 1 zupka chińska (rosół)
  • 100 g. szynki (miałam konserwową)
  • 1/2 brokuła
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3/4 szklanki słonecznika
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron z zupki razem z przyprawami zalać wrzątkiem.
    Przykryć talerzykiem i odstawić żeby napęczniał.
    Brokuły ugotować na półtwardo. Wystudzić i pokroić na małe kawałki.
    Słonecznik uprażyc na suchej patelni.
    Szynkę i warzywa pokroić w kostkę.
    Wszystko włożyć do miski. Dodać majonez i jogurt. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

    Gotową sałatkę wstawić do lodówki żeby się przegryzła.

Składniki
  • 1 zupka chińska (rosół)
  • 100 g. szynki (miałam konserwową)
  • 1/2 brokuła
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3/4 szklanki słonecznika
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Składniki