Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem

Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Smakuje wybornie.

Składniki

  • Zupka chińska 3 opakowania
  • Filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • Pieczarki marynowane 1 słoiczek
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Mieszanka warzywna w puszce(marchewka, kukurydza, groszek konserwowy, fasola czerwona) 2 puszki
  • Składniki na sos:
  • Majonez 3- 4 łyżki
  • Jogurt naturalny 1 mały kubek
  • Musztarda 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie sosu:
    Wszystkie składniki na sos razem połączyć i dokładnie wymieszać.
    Wykonanie:
    Makaron z zupek dobrze pokruszyć, dodać 2 przyprawy z nich, zalać wrzącą wodą i przykryć pokrywką, po chwili wymieszać i odłożyć aby makaron napęczniał. Fileta z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić pozostałą przyprawą z zupek i podsmażyć na oleju lekko rumieniąc. Pieczarki odsączyć, pokroić w kostkę, dodać do makaronu razem z odsączoną mieszanką warzywną, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Następnie dodać kurczaka, posiekaną natkę pietruszki, zalać przygotowanym sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać i podawać z pieczywem. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 23 listopada
Super przepis:)
Składniki
  • Zupka chińska 3 opakowania
  • Filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • Pieczarki marynowane 1 słoiczek
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Mieszanka warzywna w puszce(marchewka, kukurydza, groszek konserwowy, fasola czerwona) 2 puszki
  • Składniki na sos:
  • Majonez 3- 4 łyżki
  • Jogurt naturalny 1 mały kubek
  • Musztarda 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki