Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatkę robi się bardzo szybko i jest bardzo prosta ale i smaczna!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 444
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13063
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 444
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13063
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Składniki
Pierś z kurczaka podsmażyć dopirawiając tylko czosnkiem w proszku i szczyptą soli, do dużego garnka/pojemnika wsypać pokruszone zupki chińskie dodając całą ich zawartość tj. pszyprawę oraz tłustą przyprawę (zupek nie zalewamy wrzątkiem, nie goujemy- MAJĄ BYĆ SUROWE), do zupek dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka, puszkę kukurydzy i fasoli, rzodkiew, ogórek oraz pokrojoną w miarę drobno kapustę pekińską! Przygotowanie sosu: do kubeczka wlać ok.5 łyżek majonezu oraz pół kubeczka jogurtu/śmietany do całości dodać wyciśniętych 5 ząbków czosnku. Następnie sosem zalewamy sałatkę, musi postać ok 1,5 godz w lodówce by makaron z zupek chińskich nasiąkł (i zmiękł) sosem i innymi produktami, POLECAM sałatka naprawde pyszna!Z niedowieżaniem że można zjeść sałatkę z zupek chińskich.