Sałatka z zupek chińskich

Sałatka z zupek chińskich
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: adrijah
Kto spróbuje, nie uwierzy, że to zupki :) Przypomina trochę tradycyjną jarzynową sałatkę, a jest dużo prostsza

Składniki

  • łagodna zupka chińska, 1
  • ostra zupka chińska, 1
  • kukurydzy, 1 puszka
  • ugotowanych jajek, 5
  • ogórków konserwowych, mały słoik
  • papryki marynowanej, mały słoik
  • cebula lub por, 1
  • majonez

Przygotowanie

  1. Przyprawy z zupek (bez oleju) rozpuścić w szklance wrzątku i zalać pokruszony makaron, przykryć i odstawić. Jajka skroić w kostkę razem z papryką, cebulą i ogórkami i zmieszać z makaronem. Dodać odcedzoną kukurydzę, wymieszać z majonezem, ewentualnie doprawić do smaku (ale na ogół nie ma takiej potrzeby)

Komentarze do przepisu (9)

adrijah 17 maja 2008
czytaj uważnie... puszka jest kukurydzy, a ugotowanych jaj 5 (sztuk)
adrijah 17 maja 2008
Gościu nie ma tu nic do poprawiania, co najwyżej twój wzrok

wcale nie wygląda jak robale
adrijah 18 maja 2008
Klaudia masz rację, już poprawiłam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • łagodna zupka chińska, 1
  • ostra zupka chińska, 1
  • kukurydzy, 1 puszka
  • ugotowanych jajek, 5
  • ogórków konserwowych, mały słoik
  • papryki marynowanej, mały słoik
  • cebula lub por, 1
  • majonez
Składniki