Sałatka z tuńczykiem i papryką

Sałatka z tuńczykiem i papryką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Papryka jest warzywem bogatym w witaminy szczególnie w witaminę C oraz beta-karoten, potas, wapń. Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz chroni przed chorobami układu krążenia. Dlatego moja sałatka jest z dużą ilością papryki i natki pietruszki.

Składniki

  • Tuńczyk filety w oleju 100 g
  • 1 papryka czarna
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3 jajka na twardo
  • mini ogórki konserwowe ok. 10 sztuk
  • czerwona fasola ( z puszki ) 150-200 g
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • Sos : jogurt naturalny 3 łyżki + 1 łyżka sosu ostrygowego
  • pieprz, ew. sól

Przygotowanie

  1. Tuńczyk odcedzamy z oliwy, fasolkę z zalewy.
    Fasolkę przepłukać pod wodą.
    Papryki i jajka pokroić w kostkę, ogórki w plasterki.
    Wszystko wymieszać w misce, posypać posiekaną natką pietruszki, polać jogurtem wymieszanym z sosem ostrygowym.

    Możemy użyć innych kolorów papryki.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 03 września 2020
Kolejny sałatka z tuńczykiem, miodzio, biorę :D

Przy okazji, jak nie zapomnę, choć teraz to różnie może... Czytaj całość »
Kolejny sałatka z tuńczykiem, miodzio, biorę :D

Przy okazji, jak nie zapomnę, choć teraz to różnie może być hehe, podeślę Ci nasz Nr1 na sałatkę z tuńczykiem. Zajadamy się nią zawsze :D
KulinarnaChwila 04 września 2020
Super przepis :)
SprytnaChochla 04 września 2020
Super! Ależ smakowicie wygląda!
Składniki
  • Tuńczyk filety w oleju 100 g
  • 1 papryka czarna
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3 jajka na twardo
  • mini ogórki konserwowe ok. 10 sztuk
  • czerwona fasola ( z puszki ) 150-200 g
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • Sos : jogurt naturalny 3 łyżki + 1 łyżka sosu ostrygowego
  • pieprz, ew. sól
Składniki