Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym

Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Prosta, szybka i wyrazista sałatka. Tuńczyk rewelacyjnie komponuje się z wszystkimi dodatkami.

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i czekamy aż ostygnie.

  2. Ogórek zielony myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.

  3. Koperek i rzeżuchę siekamy na drobno.

  4. Por myjemy i kroimy w plastry.

  5. Odcedzamy kukurydze i tuńczyka.

  6. W misce mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem, wierzch posypujemy obficie koperkiem.

Komentarze do przepisu (1)

Futka 28 kwietnia 2016
Świetne i bardzo smakowite połączenie :)
Składniki