Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Sałatka z tuńczykiem i makaronem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Miks smaków na letni obiad.

Składniki

  • Tuńczyk w oleju 2 puszki po 170 g każda
  • Makaron 250 g
  • Kukurydza w puszce około 340 g
  • Ogórki gruntowe 4 szt.
  • Cebula czerwona 1 szt.
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Pomidor duży 1 szt.
  • Musztarda miodowa 2 łyżeczki
  • Oregano suszone 1 łyżeczka
  • Lubczyk suszony 1 łyżeczka
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić. przelać zimną wodą i odstawić do odsączenia.

  2. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

  3. Ogórki umyć, obrać i pokroić na półplasterki.

  4. Cebulę obrać i pokroić na wiórki.

  5. Paprykę i pomidor umyć i drobno pokroić.

  6. W zależności od indywidualnych upodobań, tuńczyka można odsączyć z oleju lub olej pozostawić.

  7. Wszystkie składniki łącznie z przyprawami dokładnie wymieszać.

Składniki
  • Tuńczyk w oleju 2 puszki po 170 g każda
  • Makaron 250 g
  • Kukurydza w puszce około 340 g
  • Ogórki gruntowe 4 szt.
  • Cebula czerwona 1 szt.
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Pomidor duży 1 szt.
  • Musztarda miodowa 2 łyżeczki
  • Oregano suszone 1 łyżeczka
  • Lubczyk suszony 1 łyżeczka
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
Składniki