Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Sałatka z tuńczykiem i makaronem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Sałatka dobra na lunch.

Składniki

  • Fasola czerwona 1 puszka 400 g
  • Tuńczyk w oleju 2 puszki po około 170 g każda
  • Pomidory 2 szt.
  • Cebula biała mała 1/4 szt.
  • Makaron kokardki 100 g
  • Lubczyk suszony 1 łyżeczka
  • Cząber suszony 1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzić, przelać zimną woda i pozostawić na sitku do odsączenia.

  2. Fasolę odsączyć z zalewy.

  3. Tuńczyka odsączyć z oleju pozostawiając po około 2 łyżki oleju w każdej puszce.

  4. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić.

  5. Cebulę obrać i drobno posiekać.

  6. Wszystkie składniki sałatki wymieszać.

Składniki
  • Fasola czerwona 1 puszka 400 g
  • Tuńczyk w oleju 2 puszki po około 170 g każda
  • Pomidory 2 szt.
  • Cebula biała mała 1/4 szt.
  • Makaron kokardki 100 g
  • Lubczyk suszony 1 łyżeczka
  • Cząber suszony 1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona 1/2 łyżeczki
Składniki