Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Najlepsza domowa sałatka z tuńczykiem, jajkiem i ryżem. Doskonały pomysł na szybkie i lekkie danie na obiad, imprezę czy na święta.

Składniki

  • 100g ugotowanego ryżu basmati (1torebka)
  • 130g tuńczyka w sosie własnym (1puszka)
  • 3 ugotowane jajka
  • 140g kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek koperku
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Na początku musimy ugotować ryż i jajka na twardo. Ryż studzimy a jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.

    Następnie kroimy w kostkę cebulę, ogórki a koperek drobno siekamy.

    Wszystkie składniki przekładamy do miseczki.

  2. Teraz dodajemy kukurydzę, ryż, tuńczyka oraz majonez.

    Solimy i pieprzymy do smaku a całość dokładnie mieszamy.

    Gotowe ..Smacznego!!!

Składniki
  • 100g ugotowanego ryżu basmati (1torebka)
  • 130g tuńczyka w sosie własnym (1puszka)
  • 3 ugotowane jajka
  • 140g kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek koperku
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Składniki