Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Sałatka z serii "spróbujcie, a nie pożałujecie" ;)

Składniki

  • Tuńczyk w oleju 2 puszki po około 170 g każda
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka około 400 g
  • Groszek konserwowy 1 puszka około 400 g
  • Fasola czerwona 1 puszka około 400 g
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Papryka konserwowa 4 ćwiartki
  • Oliwki zielone około 20 szt.

Przygotowanie

  1. Kukurydzę, groszek, oliwki oraz fasolę odsączyć z zalewy.

  2. Paprykę pokroić na kawałki.

  3. Cebulę obrać i pokroić w cienki piórka.

  4. Tuńczyka odsączyć z oleju.

  5. Wszystkie składniki wymieszać.

Komentarze do przepisu (4)

ElMar 24 lutego
Smakowita sałatka:)
ekspresjawkuchni 25 lutego
Pięknie dziękuję, polecam przepis :)
ErJot 14 marca
Moje smaki:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Tuńczyk w oleju 2 puszki po około 170 g każda
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka około 400 g
  • Groszek konserwowy 1 puszka około 400 g
  • Fasola czerwona 1 puszka około 400 g
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Papryka konserwowa 4 ćwiartki
  • Oliwki zielone około 20 szt.
Składniki