Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Tuńczyk jest niesamowity! W połączeniu z owocami i warzywami nabiera niesamowitego smaku.

Składniki

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 200 g sera kaszkawal
  • 1 mango
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • Sos:
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki wrzątku
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mango i ser kroimy w kostkę.

    Pomidorki na ćwiartki lub połówki.

    Cebulę kroimy w piórka.
    Natkę siekamy.
    Łączymy składniki.
    Sałatę kroimy w paski.
    Tuńczyka osączamy z oliwy.

    Przygotowujemy sos.

    Oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, łączymy z gorącą wodą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Całość łączymy ze sobą. Podajemy schłodzone.

Komentarze do przepisu (5)

SprytnaChochla 30 października 2019
Śliczna i kolorowa!
Konto usunięte 30 października 2019
Wygląda apetycznie:)
Obserwator 30 października 2019
I smakuje wybornie, wiem bowiem jadłem
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 200 g sera kaszkawal
  • 1 mango
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • Sos:
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki wrzątku
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • sól, pieprz
Składniki