Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Sycąca sałatka lunchowa z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem.

Składniki

  • Jajka 3 szt.
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka
  • Oliwki zielone 25 szt.
  • Tuńczyk w oleju 1 puszka
  • Cebula biała 1/4 szt.
  • Sól
  • Oregano suszone
  • Lubczyk suszony
  • Tymianek suszony

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić każde na kawałki średniej wielkości.

  2. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć.

  3. Cebulę obrać i pokroić w bardzo cienkie plastry.

  4. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, dodać przyprawy i sól do smaku, następnie delikatnie wymieszać.

Składniki
  • Jajka 3 szt.
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka
  • Oliwki zielone 25 szt.
  • Tuńczyk w oleju 1 puszka
  • Cebula biała 1/4 szt.
  • Sól
  • Oregano suszone
  • Lubczyk suszony
  • Tymianek suszony
Składniki