Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Dzisiaj w roli głównej tuńczyk. Kiedyś za nim nie przepadałam, ale mój Maż bardzo go lubi, więc i ja go polubiłam. Jest bardzo wyrazisty w smaku i można z niego wyczarować wiele ciekawych dań. Ostatnio zrobiłam z niego farsz do roladek z tortilli, z którymi się już z Wami podzieliłam. Jednak sam farsz doskonale sprawdzi się jako samodzielna sałatka czy też pasta do świeżego pieczywa. Zapraszam :)

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa ok. 150 g.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Papryka żółta 1/4 szt.
  • Ser żółty ok. 100 g.
  • Ser mozzarella ok. 50 g.
  • Majonez 4 łyżki
  • Musztarda 2 łyżeczki
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Papryka ostra 1/3 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Tuńczyk i kukurydze odsączyć z zalewy.
    Oba sery zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Szczypiorek drobno posiekać.
    Papryki pokroić w drobną kostkę.

  2. Tak przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać majonez, musztardę, doprawić papryką ostrą, solą, pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (23)

fafiatko 01 marca 2019
Pysznosci! biore pod kazda postacia, czy sama czy tez w tortillach!
SlodkoSlodka83 01 marca 2019
Smaczna :-)
konhambos 01 marca 2019
bardzo bogata salatka
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa ok. 150 g.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Papryka żółta 1/4 szt.
  • Ser żółty ok. 100 g.
  • Ser mozzarella ok. 50 g.
  • Majonez 4 łyżki
  • Musztarda 2 łyżeczki
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Papryka ostra 1/3 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz
Składniki