Jajka gotujemy od 5 do 10 minut, osolonej wrzącej wodzie. W między czasie nastawiamy wode na makaron, solimy i dodajemy trochę oleju. Gotujemy okolo 15 minut, aż makaron bedzie miękki. Na tarce o dużych oczkach ścieramy ser na dno miski, na górę dajemy kukurydzę (odsączoną z plynu) i na koniec tuńczyka z puszki (bez soku, gdyż zaleje nam sałatkę) .
Po ugotowaniu jajek, zalewamy je zimna woda, aby ostygły i dokladnie sie ścieły. Makaron odcedzamy na durszlaku i przelewamy zimna woda, aby byl zimny i nie rozpuścił naszego sera w sałatce.
Jajka obieramy i kroimy maszynka do krojenia jajek.
Dodajemy majonez (2 łyżki na początek, potem jak już kto woli, sałatka nie moze być zbyt sucha!)
Wszystko razem mieszamy,dajemy pietruszkę do ozdoby. (wystarczy kilka listków)
Komentarze do przepisu (1)