Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne szybkie, ale zdrowe danie. Gwiazda imprez, ale też „międzyobiadek” często goszczący w mojej lodówce.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 107
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 107
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Ryż gotuję wg przepisu na opakowaniu.
Ananasa kroję w kostkę, paprykę kroję na drobną kosteczkę (czasem nie mam papryki). Wszystkie składniki mieszam, dodaję sól, pieprz i majonez do smaku.
Sałatka najbardziej smakuje mi po „leżakowaniu” w lodówce.
Nidy nie używam ryżu w torebkach. Ryż przepłukuję w kilku wodach i gotuję w stosunku 1:2.
Przemycamy zdrowie: Do gotowania ryżu dodaję szczyptę siemienia lnianego. Do sałatki dodaję szczyptę kurkumyi szczyptę płatków owsianych.