sałatka z tuńczyka (wersja zimowa)

sałatka z tuńczyka (wersja zimowa)
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewaaa
Sałatka jest błyskawiczna i pyszna, to zdecydowanie jedno z bardziej udanych połączeń z tą rybką.

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (optymalnie w kawałkach)
  • 1 puszka kukurydzy, 1 duży strąk papryki czerwonej
  • 5 ogórków konserwowych, pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

  1. Rybę i kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Paprykę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
    Szczypiorek siekamy.

  2. Wszystko mieszamy razem z majonezem i przyprawami, odstawiamy do lodówki do schłodzenia i "przegryzienia się".

Komentarze do przepisu (16)

Futka 18 lutego 2015
Świetna i bardzo smaczna sałatka. Prezentuje się wyśmienicie! :)
renka 18 lutego 2015
Pyszota -)))
Konto usunięte 18 lutego 2015
Pysznie, zdrowo, kolorowo :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (optymalnie w kawałkach)
  • 1 puszka kukurydzy, 1 duży strąk papryki czerwonej
  • 5 ogórków konserwowych, pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki