Sałatka z tuńczyka - warstwowa

Sałatka z tuńczyka - warstwowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
klasyczna

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 100 g startego sera / np. cheddar /
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • sól , pieprz , słodka papryka

Przygotowanie

  1. Tuńczyka wyjętego z oleju rozdrobniłem widelcem , kukurydze osączyłem. Jajka ugotowałem na twardo , obrałem , oddzieliłem żółtka od białka , posiekałem drobno.
    Ser starłem na tarce o grubych oczkach. Posiekałem szczypiorek , zmieszałem majonez z keczupem , doprawiłem solą , pieprzem , słodką papryką.
    W szklanym naczyniu ułożyłem warstwowo : połowę żółtego sera , posiekane białko , połowę sosu majonezowo-keczupowego , szczypior , tuńczyk , resztę sosu , kukurydzę ,drugą część tuńczyka , resztę sera i posiekane żółtko . Udekorowałem szczypiorkiem / można inaczej według własnej inwencji/.

Komentarze do przepisu (8)

Ewaaa 26 listopada 2013
bardzo efektowna i na pewno pyszna, bardzo lubię sałatki z tunaczkiem :)
Konto usunięte 26 listopada 2013
Podoba mi się!
figg 26 listopada 2013
Lubię tuńczyka a podobnego połączenia nie próbowałam czyli do zrobienia:-)) Wygląda apetycznie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 100 g startego sera / np. cheddar /
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • sól , pieprz , słodka papryka
Składniki