Sałatka z tuńczyka i kaszy perłowej

Sałatka z tuńczyka i kaszy perłowej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Hit imprezy!

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotowałam w osolonej wodzie proporcje- 1 część kaszy - 2 części wody. Gotowałam na małym ogniu, aż płyn się wchłonął i wyłączyłam ogień i kaszę zostawiłam pod przykryciem 10 minut.- będzie sypka.
    Do schodzonej kaszy dodałam tuńczyka wraz z olejem z puszki, odsączoną kukurydzę, musztardę, posiekana dymkę ze szczypiorem i natkę, jeszcze pieprz.
    Natkę można pominąć ale ładnie odświeża oddech po rybie i cebuli.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

KORAL 10 września
Super sałatka, ale musimy porozmawiać o Twoich cudownych miseczkach i talerzykach.....
KulinarnaChwila 10 września
Ciekawa sałatka ;)
Nevermore 10 września
Jak tuńczyk, to biorę w ciemno, nawet nie patrząc na pozostałe składniki, bo wiem, że będzie pysznie... Czytaj całość »
Jak tuńczyk, to biorę w ciemno, nawet nie patrząc na pozostałe składniki, bo wiem, że będzie pysznie :D
Miodzio, mniam, mniam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki