Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim gościom bardzo smakowała :)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7376
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 196
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7376
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 196
Składniki
Najpierw gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu (ważne, żeby go nie rozgotować). Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebule siekamy w kosteczkę. Rozgrzewamy na patelni masło, najpierw przez chwile smażymy na nim cebulkę, potem dodajemy pieczarki i dusimy do odparowania.
Mieszankę meksykańska odsączamy na sitku. Paprykę kroimy w paseczki, por w pół plasterki, ogórki i szynkę w kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Ostudzone tortellini i pieczarki mieszamy z pokrojonymi warzywami, dodajemy majonez, czosnek i przyprawy - jeszcze raz dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy. Życzę smacznego :)