Sałatka z tortellini

Sałatka z tortellini
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Moim gościom bardzo smakowała :)

Składniki

  • tortellini (ja użyłam z grzybowym nadzieniem), 2 opakowania
  • mieszanka meksykańska bonduelle, 1 mała puszka
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • por, 1 spory
  • szynka gotowana, ok. 30 deko
  • ogórki kiszone, 6 szt
  • pieczarki, ok. 25 deko
  • cebula, 1 szt
  • majonez, 4 łyżki
  • masło, 1 łyżka
  • sól, pieprz, przyprawa do sałatek, do smaku
  • czosnek, 2 ząbki

Przygotowanie

  1. Najpierw gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu (ważne, żeby go nie rozgotować). Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebule siekamy w kosteczkę. Rozgrzewamy na patelni masło, najpierw przez chwile smażymy na nim cebulkę, potem dodajemy pieczarki i dusimy do odparowania.

  2. Mieszankę meksykańska odsączamy na sitku. Paprykę kroimy w paseczki, por w pół plasterki, ogórki i szynkę w kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

  3. Ostudzone tortellini i pieczarki mieszamy z pokrojonymi warzywami, dodajemy majonez, czosnek i przyprawy - jeszcze raz dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy. Życzę smacznego :)

Komentarze do przepisu (15)

mufinka 17 lipca 2010
Ja się wcale nie dziwię, że smakowała. :)))
aniulka1988 17 lipca 2010
mniaaaaaaam:) do ulubionych!
irma 17 lipca 2010
Podoba mi się ten pomysł Daje do ulubionych i wykorzystam na zbliżającą się uroczystość.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • tortellini (ja użyłam z grzybowym nadzieniem), 2 opakowania
  • mieszanka meksykańska bonduelle, 1 mała puszka
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • por, 1 spory
  • szynka gotowana, ok. 30 deko
  • ogórki kiszone, 6 szt
  • pieczarki, ok. 25 deko
  • cebula, 1 szt
  • majonez, 4 łyżki
  • masło, 1 łyżka
  • sól, pieprz, przyprawa do sałatek, do smaku
  • czosnek, 2 ząbki
Składniki