Jeśli używamy jarmuż musimy zdjąć grube łodygi.
Zielone liście rwiemy na kawałki , rozkładamy na dużym talerzu.
Pomidory kroimy w dość drobne kwadraty i układamy na zieleninie.
Potem kładziemy kostki twarogowe z ziołami.
W słoiku mieszamy wszystkie składniki sosu.
Gotowym sosem polewamy warzywa a potem dekorujemy ketchupem.
Przepis na Twaróg w ziołowej zalewie.
Ser kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą.
W słoiku warstwami układamy ser, posypujemy solą, ziołami, pieprzem i znowu ser....
Całość zalewamy oliwą z czosnkiem. Odstawiamy na kilka dni do lodówki i gotowe.
Tahinę też najlepiej zrobić samemu.
Wystarczy krótko uprażyć sezam na suchej patelni a gdy przestygnie, miksować do uzyskania dość płynnej tahiny.
Komentarze do przepisu (1)