Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka długo pieczona w niskiej temperaturze jest miękka, soczysta i aromatyczna. Idealnie sprawdza się jako dodatek w sałatce z warzywami i naczosami. Taka sałatka może spokojnie zastąpić obiad.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9629
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9629
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Składniki
Skórę na piersiach kaczki nacinamy. Marynujemy kilka godzin w oleju, sosie sojowym i przyprawach. Wyciągamy na 30 minut przed pieczeniem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia, razem z całą marynatą. Pieczemy w 150 stopniach przez 3 godziny. Po tym czasie mięso wyciągamy i widelcami rozdrabniamy. Dolewamy trochę wytopionego tłuszczu, mieszamy.
Sałatę rwiemy. Pomidory, ogórki, oliwki i jalapeno kroimy. Mieszamy składniki na sos. Warzywa łączymy z sosem i odkładamy na co najmniej 10 minut. Na talerzach układamy warzywa, na nich mięso i całość odsypujemy nachosami.