Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę z wykorzystaniem serka topionego podpatrzyłam u Karolinki. Dla mnie rewelacja. Polecam.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1070
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1070
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pora dokładnie myjemy, kroimy w półplasterki, wrzucamy na durszlak i przelewamy wrzątkiem, odstawiamy do wystudzenia. Jajka obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Serek topiony mieszamy z majonezem i jogurtem greckim, aż powstanie jednolity sos. Do miski wrzucamy utarte jajka, wlewamy sos, mieszamy. Dodajemy resztę przygotowanych składników. Na sam koniec do sałatki ścieramy obrane jabłko. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.