Sałatka z serem pleśniowym

Sałatka z serem pleśniowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Maudie
Zdrowa,kolorowa i szybka

Składniki

  • sałata roszponka ok 100-150 g
  • ser pleśniowy 150-170 g
  • pomidorki koktailowe ok 200 g
  • oliwki czarne lub zielone ok 100 g
  • ziarno słonecznika ok 2 łyżek
  • oliwa z oliwek 3-4 łyżki
  • ocet winny 1 łyżka
  • pieprz,sól do smaku

Przygotowanie

  1. Oliwki pokroić na mniejsze kawałki lub połówki.Ser również pokroić na mniejsze części.
    Oliwę z oliwek połączyć z octem winnym i przyprawić pieprzem i solą.
    Roszponkę i pomidorki umyć,osuszyć.
    Pomidorki pokroić w ćwiartki,połączyć z roszponką,oliwkami i serem.
    Sałatkę wymieszać z przygotowanym sosem z oliwy i octu winnego,posypać słonecznikiem.Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

maluszekk 11 maja 2013
Pysznie kolorowa sałatka :)
Konto usunięte 11 maja 2013
Bukiet pełen witamin ,jak dla mnie super :)))
Konto usunięte 11 maja 2013
Maudie trafiłaś w moje gusta:-)) Od niedawna co prawda jem oliwki zielone i okazało się że są przepyszne... Czytaj całość »
Maudie trafiłaś w moje gusta:-)) Od niedawna co prawda jem oliwki zielone i okazało się że są przepyszne także Twoja sałatka jest the best:-)) Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę:-))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • sałata roszponka ok 100-150 g
  • ser pleśniowy 150-170 g
  • pomidorki koktailowe ok 200 g
  • oliwki czarne lub zielone ok 100 g
  • ziarno słonecznika ok 2 łyżek
  • oliwa z oliwek 3-4 łyżki
  • ocet winny 1 łyżka
  • pieprz,sól do smaku
Składniki