Sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji

Sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KasiaSar
Dzisiaj wiosenna i kolorowa sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji. Sałatka jest lekka i doskonała na śniadanie lub kolację. Można ją podać na Wielkanocne śniadanie. Jest też fajną propozycją dla osób będących na diecie, polecam!

Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • 1/4 małej cebuli (około 15 g)
  • 2 serki wiejskie
  • 1 czubata łyżka musztardy delikatesowej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Serki wiejskie odsączyć ze śmietanki. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.

  2. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę lub półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego!

Składniki
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • 1/4 małej cebuli (około 15 g)
  • 2 serki wiejskie
  • 1 czubata łyżka musztardy delikatesowej
  • sól, pieprz
Składniki