Sałatka z ryżu i tuńczyka

Sałatka z ryżu i tuńczyka
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fonka
Sałatka z ryżu, tuńczyka, kukurydzy, jajka i ogórka. Prosta i szybka w przygotowaniu do tego bardzo smaczna.

Składniki

  • Ryż 2 woreczki po 100g
  • Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • Kukurydza 1 puszka
  • Jajko 3 szt
  • Ogórek konserwowy 4 szt
  • Cebula 2 szt
  • Majonez 1 mały słoiczek
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. 1. Ryż ugotować w woreczkach i wysypać do miski kiedy jeszcze jest sypki, nieposklejany.
    2. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do ryżu.
    3. Cebulę obrać, sparzyć we wrzącej wodzie, pokroić w drobną kostkę i dodać do ryżu.
    4. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do ryżu.
    5. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wsypać do ryżu.
    6. Tuńczyka odsączyć z sosu, dodać do sałatki rozdrabniając palcami na malutkie kawałki.
    7. Dodać majonez, sól, pieprz, wymieszać.

Składniki
  • Ryż 2 woreczki po 100g
  • Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • Kukurydza 1 puszka
  • Jajko 3 szt
  • Ogórek konserwowy 4 szt
  • Cebula 2 szt
  • Majonez 1 mały słoiczek
  • Sól, pieprz do smaku
Składniki