Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, orzeźwiająca sałatka z ryżem, łososiem z puszki, ogórkiem i avocado, posypana szczypiorkiem i pestkami słonecznika. W oczekiwaniu na wiosnę:) :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Ryż ugotować (ważne żeby nie rozgotować więc warto gotować trochę krócej niż w instrukcji) odstawić do ostygnięcia. Można też użyć resztek ryżu. Ogórka obrać, nakroić wzdłuż w kształt krzyżyka i pokroić w grube plasterki, avocado pokroić w kostkę. Łososia odsączyć i rozdrobnić. Szczypiorek posiekać. Rozgrzać patelnię i uprażyć pestki słonecznika. W słoiku wymieszać składniki sosu. W misce umieścić wszystkie składniki, polać sosem i wymieszać.