Sałatka z ryby wędzonej i kiszonej kapusty

Sałatka z ryby wędzonej i kiszonej kapusty
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: madameagnes
Przepyszna postna sałatka w sam raz na wigilijny stół i nie tylko. Można ją podawać również do chleba :)

Składniki

  • 1/2 kg ryby wędzonej
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • majonez, zielenina

Przygotowanie

  1. Kapustę odcisnąć, posiekać. Ziemniaki, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Ryby oczyścić, rozdrobnić, dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać, posypać zieleniną. Można podawać z chlebem.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 16 grudnia 2017
Z kapustą, to jeszcze nie robiłem, ale jak widzę czas najwyższy wypróbować, bo smakowicie wygląda :)
madameagnes 17 grudnia 2017
jest naprawdę smaczna, polecam :)
Nevermore 17 grudnia 2017
No to zapisane i do zrobienia za parę dni, bo nie nic gorsze jak monotonia i powtarzalność na świątecznym stole... Czytaj całość »
No to zapisane i do zrobienia za parę dni, bo nie nic gorsze jak monotonia i powtarzalność na świątecznym stole :D
Trzeba oprócz "klasyków" robić też coś innego, a równie smakowitego :)
Składniki
  • 1/2 kg ryby wędzonej
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • majonez, zielenina
Składniki