Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Rukolę umyć i wysuszyć. Szynkę pokroić w paski, pomidory w kostkę. Słonecznik wrzucić na gorącą patelnię i chwilę prażyć. Uważać aby się nie przypalił. Czosnek przepuścić przez praskę. Składniki sosu wymieszać dokładnie, najlepiej w zamkniętym słoiczku bądź pudełeczku.
Sałatę, szynkę, pomidory, oliwki i pokrojony parmezan mieszamy. Dodajemy sos i ponownie mieszamy. Na koniec posypujemy słonecznikiem.