Sałatka z roszponką i serem pleśniowym

Sałatka z roszponką i serem pleśniowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.

Składniki

  • 1 opakowanie sałatki roszponki
  • 1 jabłko
  • 2 opakowania serka camembert
  • 2 łyżeczki miodu naturalnego
  • garść orzechów włoskich

Przygotowanie

  1. Sałatkę dokładnie płuczemy i osuszamy za pomącą ręcznika papierowego. Na półmisku układamy sałatę roszponkę (u mnie szklane naczynie do pieczenia tarty). Jabłko dokładnie płuczemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i z łupką kroimy w takie plasterko-ćwiartki. Układamy je na sałatce.

  2. Serek kroimy w ćwiartki i przekładamy do foli aluminiowej. Podgrzewamy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 5-8 minut, tak aby zaczął być płynny w środku* cały czas trzeba kontrolować (ser można też podgrzać w mikrofalówce tylko bez foli tak przez 1 minutkę). Tak podgrzany ser układamy na sałatce z jabłkiem. Polewamy go miodem i obsypujemy orzechami włoskimi. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Najlepiej sałatka smakuje z podpiekaną bułką z czosnkiem. Smacznego !!!

  3. ;-D

  4. ;-)))

Komentarze do przepisu (12)

Docherro 24 stycznia
Pyszna,chrupiąca i zdrowa sałatka:)
Witaj po długiej nieobecności:)
fafiatko 25 stycznia
Swietne polaczenie smakow!
kucharka-amatorka 25 stycznia
Pychota!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie sałatki roszponki
  • 1 jabłko
  • 2 opakowania serka camembert
  • 2 łyżeczki miodu naturalnego
  • garść orzechów włoskich
Składniki