Sałatka z quinoa

Sałatka z quinoa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Z czarnymi i zielonymi oliwkami oraz z suszonymi i świeżymi pomidorami. Dobrze doprawiona jest idealna na lekki lunch. Najciekawsze w tej sałatce jest połączenie różnych tekstur składników.

Przygotowanie

  1. Ugotowałam komosę ryżową w lekko osolonej wodzie. Miałam czerwoną- miękka była już po kwadransie- można samemu dobrać sobie ulubiony stopień miękkości.
    Dodałam pokrojone składniki i posiekaną zieleninę. Nie dodawałam już soli- dodatki są słone. Jeszcze musztarda i chlust oliwy. Wymieszana sałatka przegryzie się pół godziny.

  2. Komosa ryżowa charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

Maudie 2 dni temu
Moje smaki:)
KulinarnaChwila wczoraj, o 06:49
Pyszotka:)
kucharka-amatorka wczoraj, o 09:39
Samo zdrowie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki