Sałatka z pora do obiadu

Sałatka z pora do obiadu
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Idealna do dań drobiowych.

Składniki

  • 500 g pora (biała część)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka śmietany ukwaszonej
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pora kroimy w piórka, sparzamy we wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzamy i studzimy.
    Jajka kroimy w kostkę, dodajemy do pora razem z majonezem i śmietaną.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (7)

Maudie 07 listopada
Cudowna,pyszna dla mnie nawet solo :)
KulinarnaChwila 08 listopada
pora to ja zawsze, pyszotka:)
babciaaneczka 08 listopada
Ja jeszcze dodaję do takiej sałatki kwaskowe
jabłko. Pozdrawiam:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g pora (biała część)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka śmietany ukwaszonej
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
Składniki