Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i efektowna sałatka, doskonała do dań z grilla... według szkoły Śnieżki ;-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Pomidory zalewamy wrzątkiem i po kilku minutach obieramy ze skórki. Obrane kroimy w kostkę (niezbyt małą), odcinając stwardniałą część przy ogonku. Wrzucamy je do salaterki (najlepiej przeźroczystej)
Fasolkę odsączamy z zalewy i wrzucamy na pomidory.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy na fasolkę.
Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sól. Tak przygotowanym sosem zalewamy warzywa w salaterce.
Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy nim wierzch sałatki.
Całość wstawiamy do lodówki na min 30 minut, a potem na stół.