Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja sałatka z pierożkami powstała gdyż robiłam czyszczenie lodówki. Sałatka bardzo smaczna i pożywna. Dodatek pierożków wzbogacił smak sałatki.
szklana salaterka, sitko lub cedzak, nóż , tarka,
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Pierożki ugotować według opisu na opakowaniu. Do gotującej wody dodać płaską łyżeczkę soli , następnie wsypać opakowanie tortellini. Po zagotowaniu zamieszać pierożki , gotować je na małym ogniu mocy palnika około 15 minut. Po ugotowaniu pierożki odcedzić na sitku i przełożyć do miski. Pomidory umyć osuszyć i pokroić na kawałki, paprykę oczyścić , usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy , ogórki gruntowe oraz konserwowe obrać ze skóry , a następnie pokroić w kostkę. Pora tylko część białą pokroić w pół prążki. Szynkę konserwowa pokroić w paseczki, natomiast ser żółty zetrzeć na tarce duże oczka. Do miski z pierożkami dodać wszystkie przygotowane warzywa, wymieszać z przygotowanym sosem a w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą do smaku. Udekorować papryką czerwoną oraz jajeczkami przepiórczymi i natką pietruszki. Sos; Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz pieprz i sól.