Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pełna smaków: słodka kukurydza, ostry ser żółty, pikantny pieczony kurczak. Smaczna i pożywna.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Składniki
Do sałatki możemy wykorzystać pieczonego kurczaka pozostałego po obiedzie, dobrze wystudzonego. Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Różyczki brokuła gotujemy 2-3 min w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę. Jeśli kurczak był łagodnie doprawiony do sałatki możemy dodać czosnek granulowany.