Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna sałatka z chrupiącym kurczakiem, wyrazistym w smaku grana padano i soczystymi warzywami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pierś przekroić na pół. Lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Jajko roztrzepać z musztardą i sosem sojowym. Płatki kukurydziane rozdrobnić w malakserze lub ugnieść tłuczkiem w woreczku. Wymieszać z bułką kartą. Piersi panierować w jajku i bułce z płatki i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron, na złoty kolor. Usmażone piersi wystudzić. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Na talerzu ułożyć rukolę i porwaną na kawałki sałatę lodową. Dodać pokrojonego na ósemki pomidora, ogórka pokrojonego w plasterki, cebulę pokrojoną w piórka i kukurydzę. Posypać serem, szczypiorkiem i prażonymi migdałami. Na wierzchu ułożyć pokrojoną pierś z kurczaka. Składniki sosu wymieszać. Sałatkę polać sosem przed podaniem.