Sałatka z orzo, kozim serem i szparagami

Przepis dnia 2014-05-06
Sałatka z orzo, kozim serem i szparagami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: oldfork
sałatka typu "śmieciowa"

Składniki

  • 20 dag makaronu w kształcie ryżu (orzo)
  • 10 szparagów
  • 1 ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 opakowania sałatkowego sera koziego
  • kilka sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie


  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szparagi obieramy. Na wrzątek najpierw wrzucamy pokrojone w 2 cm kawałki łodygi. Gotujemy 5 min. Dorzucamy główki szparagów i gotujemy dodatkowe 3 min. Makaron i szparagi studzimy.
    Z obranego ogórka usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Parmezan ścieramy. Kozi ser sałatkowy kroimy w kostkę. Składniki łączymy ze sobą. Sałatkę podajemy posypaną uprażonymi płatkami migdałowymi

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 04 maja 2014
pychoty...:)
monikadona 06 maja 2014
uwielbiam takie smaki:)
Konto usunięte 06 maja 2014
Uwielbiam takie pomysły :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 dag makaronu w kształcie ryżu (orzo)
  • 10 szparagów
  • 1 ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 opakowania sałatkowego sera koziego
  • kilka sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 2 łyżki płatków migdałowych
Składniki