Sałatka z ogórkiem zielonym, kukurydzą i fasolką

Sałatka z ogórkiem zielonym, kukurydzą i fasolką
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Orionka
Jak już na prawdę nie mam ani czasu ani ochoty gotowanie robię banalnie prostą, super szybką i całkiem smaczną sałatkę. Ja robię ją w zależności od nastroju lub zasobów kuchennych na bazie ryżu, czasem drobnego makaronu albo też kaszy jaglanej. Dziś wersja ryżowa. Oczywiście ugotowanie ryżu odpowiednio wcześniej skraca czas przygotowania sałatki do 15 minut .

Składniki

  • 100 g ugotowanego i wystudzonego ryżu
  • 1 ogórek wężowy
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • pęczek koperku
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Ogórek obieram i kroję w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzam z zalewy. Fasolkę dokładnie płuczę na sitku. Koperek drobno siekam. Wszystkie składniki wraz z ryżem wrzucam do miski, dokładam majonez i jogurt. Wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowe!

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 10 lutego 2018
Takie sałatki często mnie ratują gdy czasu brak:)Są pyszne:)
Orionka 10 lutego 2018
Dokładnie :)
Składniki
  • 100 g ugotowanego i wystudzonego ryżu
  • 1 ogórek wężowy
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • pęczek koperku
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Składniki