Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna salatka z serem gorgonzola (lub innym plesniowym) i z gruszka, tym razem z innymi rodzajami salat - z bardzo smacznymi mlodymi liscmi buraka i szpinaku. Szczególnie liscie buraka wyrózniaja sie delikatnym i slodko-kwasnym smakiem, który cudownie komponuje sie z serem i gruszka. Zamiast tradycyjnych orzechów wloskich dodalam uprazone i posiekane orzechy laskowe. Calosc dopelnia pomaranczowy dressing z oliwy, bialego octu balsamicznego, miodu i soku z pomaranczy.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Składniki
Przygotowac dressing ze wszystkich skladników. Liscie umyc i wysuszyc na papierowym reczniku. Orzechy uprazyc bez tluszczu, ostudzic i posiekac. Gruszke pokroic w plasterki, a ser w kostke. Polac liscie dressigiem, dodac gruszke, orzechy i ser.
Podawac solo lub z dodatkami. Mozna oczywiscie wybrac salaty wg. uznania np. tradycjne rukole, roszpunke lub salate rzymska.